سفارش تبلیغ
صبا ویژن
عمل پالایش نیابد، تا آن گاه که دانش درست شود [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

نویسندگان وبلاگ -گروهی
علی بیدار(68)
لینک دلخواه نویسنده

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :460
بازدید دیروز :159
کل بازدید :189664
تعداد کل یاداشته ها : 92
103/9/7
5:13 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
حسن ساعی[17]

خبر مایه
لوگوی دوستان
 

سیروس الوند و زن دوم

محمدرضا فروتن

وظیفه‌ی سینما فقط سرگرمی نیست

تصویر کردن یک رمان برایم جذاب بود

سیروس الوند گفت: بینندگان «زن دوم» بویژه خانم‌ها از فیلم راضی هستند و با توجه به مدت زمان طولانی و خالی بودن فیلم از حوادث خاص و یا جنبه‌های اکشن استقبال خوبی از آن دارند.

این کارگردان سینما همزمان با نمایش آخرین ساخته‌ی سینمایی‌اش «زن دوم» خاطرنشان کرد: این در حالی است که در سالهای اخیر سینماداران نسبت به فیلم‌های مفرحی که کمدی و یا سرگرم کننده هستند، اقبال بیشتری نشان می‌دهند و فیلم‌هایی که در آنها جنبه‌های تفریحی قوی‌تری وجود دارد از نظر سینماداران در اولویت قرار می‌گیرند و بدین ترتیب سطح سلیقه مخاطب پائین نگه داشته می‌شود.

او در مقایسه این فیلم با سایر کارهایش آن را تجربه جدیدی برشمرد و افزود: ماجرای آن به مسئله تعدد زوجات می‌پردازد و برخلاف اکثر فیلمهایی که پایانی‌خوش را برای این قضیه در نظر می‌گیرند به واقعیت می‌پردازد.

الوند با بیان اینکه در سایر فیلم‌هایی که در این مورد ساخته شده زندگی نمایش داده نمی‌شود، ادامه داد: در حالیکه واقعیت جامعه موضوع دیگری است و در این فیلم به بررسی موقعیت «زن دوم» پرداخته‌ام.

این کارگردان در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به اقتباسی این فیلم از داستان توضیح داد: با توجه به اینکه این فیلم براساس یک رمان ساخته شده است و به نوعی اقتباس از یک اثر ادبی است به‌ تصویر کشیدن یک رمان و دیده‌شدن ردپای کارگردان از جذابیت‌های کار برایم محسوب می‌شود. آنچه در رمان و فیلمنامه‌ی «زن دوم» برایم جذاب می‌نمود نگاه متفاوت آن به موضوع زن دوم بود. موضوعی که یا پایانی تراژیک برای آن در نظر گرفته می‌شود و یا با نگاهی سخیف و غیر انسانی مورد بررسی می‌گیرد اما در این فیلم، زن دوم به مبارزه با موقعیت خود می‌پردازد و قصد دارد از حقوق خود استفاده کند بنابراین به رابطه خود پایان می‌دهد.

محمدرضا فروتن و نیکی کریمی

الوند در رابطه با مخاطب و ساخت فیلم طی سالهای اخیر به ایسنا گفت: روند تجربه‌ی ساخت فیلم با سلیقه مخاطب نمی‌دانم چگونه قرار است خاتمه پیدا بکند. در سالهای اخیر تماشاچیان از سینما توقع تفریح، سرگرمی وگذران وقت را دارند، در حالیکه وظیفه سینما تنها سرگرم کردن افراد نیست و زن دوم نیز قصد چنین کاری را ندارد.

وی تصریح کرد: این فیلم به نوعی مخصوص کسانی است که با دیدگاهی جدی‌تر به سینما می‌نگرند بنابراین اکران نوروزی امسال بگونه‌ای است که تماشاچی مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

او معتقد است: اکران نوروزی زمان مناسبی برای نمایش فیلم «زن دوم» نبوده است. این موضوع، قضاوت روی این فیلم را سخت می‌کند و این شرایط در نهایت موجب می‌شود که این‌بار به جای فیلم، مخاطبان آن مورد آزمایش قرار بگیرند.

سیروس الوند در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره‌ی ساخت سه تله فیلم و فاصله گرفتن از سینما توضیح داد: از ابتدای سال گذشته و با اکران فیلم پرفروش «اخراجی‌ها» پیش بینی می‌کردم که فیلم‌های کمدی و سرگرم کننده از جذابیت ویژه‌ای برخوردار شوند و در ادامه سیطره چند بازیگر محبوب نیز شرط اصلی فیلم‌ها شده و دیگر به‌جای تهیه کننده سفارش فیلم را پخش کنندگان و سینماداران می‌دهند. از سوی دیگر هم می‌خواستم بازتاب «زن دوم» را ببینم بنابراین فضای سینما را فضای مطلوبی ندیدم و به ساخت چند تله فیلم پرداختم.

او شرایط فعلی سینمای ایران را غیرقابل تعریف و عجیب دانست و معتقد است: نقش و و تاثیر سرمایه، تالار نمایش در تولید فیلم هیچ‌گاه اینگونه موثر نبوده است.

کارگردان «دستهای آلوده» داستان فیلم‌های فعلی سینما را بسیار نزدیک به هم دانست و بازی تعدادی چهره محبوب با فیلمنامه‌هایی مشابه را دلیلی برکم توجهی مخاطبان برشمرد و خاطرنشان کرد: گویی خود تماشاگران نیز در سینما مطلب تازه‌ای جستجو نمی‌کنند و در نهایت به نظر می‌رسد در شرایط فعلی، فضای سینما، فضای حرف‌های جدی نیست.

او در عین معتقد است: این دوره، دوره‌ای گذار است و بالاخر تماشاگران از تماشای فیلم‌هایی محدود با موضوعاتی تکراری و بازیگرانی ثابت خسته خواهند شد.

سیروس الوند همچنین به برخی فیلم‌ها وتعدد بازیگران مطرح در آنها اشاره کرد وگفت: اخیرا شاهدیم در برخی فیلم‌ها، دهها هنرپیشه طراز اول قرار دارند وگویا در فیلمسازی نقش اصلی را هنرپیشه دارد و موضوع و کارگردان در درجه بعدی اهمیت قرار می‌گیرند. من این نوع فیلم‌ها را نوعی کارناوال می‌دانم و معتقدم این نوع فیلم‌ها گرچه پرفروش هستند، اما به هیچ‌ عنوان باعث پیشرفت سینما نمی‌شوند.

منبع : ایسنا

http://www.tebyan.net/literature_art/interview/2008/4/12/64791.html